‘Ik mag van de dokter alleen lauw water drinken’ - Geen Blad voor de Mond B.V.

Boek als content marketing in optima forma

Wij maken vooral business-to-business media dus een kernactiviteit is het niet, maar het is supergaaf om af en toe wel te doen: boeken maken en uitgeven. We maken er ieder jaar minstens één; in eigen beheer of voor een derde.

Hoe mooi was het daarom dat eind zomer vorig jaar mijn wegen kruisten met die van Aafke Kelly. Ze had een manuscript liggen dat ze graag in boekvorm wilde uitgeven. Alleen de titel al maakt me enthousiast: ‘Ik mag van de dokter alleen lauw water drinken’. Een persoonlijk en integer verhaal over de zorg voor haar moeder vanaf het moment dat die tekenen begint te vertonen van dementie. Vlot en toegankelijk geschreven en bovendien, dankzij maandenlange research, onderbouwd met wetenschappelijke feiten. En als bonus ook nog eens voorzien van (Aafke is beeldend kunstenaar) persoonlijke pentekeningen.Persoonlijke pentekeningen aafke

Auteur Aafke Kelly verhaalt onder meer hoe haar moeder uiteindelijk terecht kwam in één van de huizen van Carintreggeland, voor wie Geen Blad voor de Mond al jarenlang het magazine Deel! verzorgt. En over Carintreggeland is Aafke meer dan te spreken. Mooi voor de Twentse zorginstelling, maar minstens zo mooi voor de zorgmedewerkers die zich elke dag opnieuw inzetten om cliënten een waardig leven te bieden. Voor hen een mooie opsteker tegenover de soms nogal negatieve teneur over de zorg in de (landelijke) media.

Dementie

Meer dan de helft van alle Nederlanders krijgt in zijn of haar directe omgeving te maken met dementie. Een ziekte met een enorme impact op degene die het overkomt, zeker in de beginfase. Maar ook met grote invloed op de naasten die zich, om hun dierbare een menswaardig bestaan te geven, geconfronteerd zien met een veelheid aan zorgtaken.boek-lauw-water-aafke

Ons land telt zo’n drie miljoen van dergelijke mantelzorgers. De meeste daarvan zijn dat niet uit vrije keuze. Ze voelen zich verantwoordelijk voor hun naaste(n), van wie ze het leven zo draaglijk en aangenaam mogelijk willen maken. Niet zelden ten koste van mantelzorger(s) zelf. Aafke Kelly beschrijft haarfijn de realiteit van de hedendaagse (participatie)maatschappij, inclusief intens persoonlijke en ontroerende momenten en gedachten. Maar ook de liefde, inzet en betrokkenheid van de professionals die uiteindelijk de zorg voor haar moeder van haar overnemen.

Boeklancering & bestellen

Dinsdag 28 januari jl. is ‘Ik mag van de dokter alleen lauw water drinken’ officieel gelanceerd. Dat deden we samen met Aafke Kelly en haar moeder bij Carintreggeland, zie hieronder enkele foto’s van de lancering. De boeklancering betekent ook de aftrap voor de verkoopverkoop. Ben je benieuwd naar het boek? Wees er dan ‘als de kippen bij’ om het boek te bestellen. Bestel het boek via bol.com of door contact met ons op te nemen of ons direct te mailen.

Door Laurens Oude Elberink