Uniek hardcover boek

Oorlog in Oldenzaal

De Tweede Wereldoorlog liet ook op Oldenzaal een onuitwisbare indruk achter. Er zijn talloze verhalen bekend, vaak zwaar en verdrietig, soms ontroerend of zelfs licht van toon. Dit bijzondere boek bundelt deze verhalen.

Boek bestellen

Meeslepende verhalen

Het boek ‘Oorlog in Oldenzaal’ bundelt het eerder verschenen fictieve kinderverhaal over oorlogskind Gerrit met 16 waargebeurde Oldenzaalse oorlogsverhalen. Enkele verhalen zijn bekend, vele zijn nieuw en kwamen nog niet eerder op deze wijze samen.

Luxe hardcover uitvoering

Opdat we nooit vergeten, daarmee eindigt het voorwoord van burgemeester Patrick Welman. Met dit hardcover boek dragen we daar een steentje aan bij. Oorlog in Oldenzaal is een uniek document dat laat zien dat vrijheid een werkwoord is en wat de gevolgen zijn als we ervan worden beroofd.

Lokale helden

Verhalen uit 1940-1945

Pas recentelijk is het verhaal over ‘De Quarantainedienst in 1944’ opgedoken, een uitgebreid en gedetailleerd dagboek waarin je wordt meegezogen naar het bezette Oldenzaal uit de Tweede Wereldoorlog. De anonieme zuster die het geschreven heeft, heeft het verhaal opgeluisterd met prachtige pentekeningen die je een nog beter beeld geven uit die tijd. Verder vind je in het boek indrukwekkende andere verhalen, van lokale helden en ingrijpende en indrukwekkende gebeurtenissen.

Bestel het boek nu

Bestel hier de tweede druk van het boek ‘Oorlog in Oldenzaal’ voor € 17,95 (+ € 7,95 verzendkosten). De eerste druk was na 1 werkdag uitverkocht. Met de tweede druk kunnen opnieuw zorgen dat de geschiedenis van Oldenzaal – met indrukwekkende verhalen over vrijheid en bezetting – niet verloren gaan. De tweede druk is binnen en je kunt je bestelde boek binnen 5 werkdagen op je afleveradres verwachten.

Heb je een vriend of kennis die je het boek ook aanraadt?

Tip hem of haar om het boek te bestellen; van de tweede druk zijn nog maar een paar exemplaren beschikbaar!

Bestelformulier

  • Geen typfouten? Op dit e-mailadres ontvang je namelijk de bevestiging van de bestelling.
  • Prijs: € 17,95 Aantal:
  • € 0,00
  • Betalen kan met iDeal of SOFORT banking. Zorg dat je bankpas of betaalapp bij de hand hebt. Klik op ‘Betalen en afronden’ en doorloop de stappen.