Op donderdag 24 januari 2019 start de tweede editie van ‘Fijnproeven de rally’, een initiatief van Geen Blad voor de Mond. Deze tweedaagse rally voert de deelnemende equipes langs een prachtige, landelijke route. Neerlands beste restaurants bieden je onderweg een kijkje in eigen keuken terwijl ze je culinair verwennen en op de proef stellen.

Ben je een échte fijnproever en/of houd je van mooie auto’s en ondernemend gezelschap? Dan is Fijnproeven de rally je op het lijf geschreven. De route en deelnemende restaurants maken we nog niet bekend, behalve de startlocatie…. Editie 2019 begint in Holten, bij De Swarte Ruijter. Daar krijgen we een heerlijke lunch, volgt de rally-uitleg en maken we al kort nader kennis met elkaar. Vervolgens stappen de deelnemers in hun bolides om weer eens te ontdekken hoe mooi Nederland in januari eigenlijk is.

Eerst een boek en nu een rally?
Elders op de website heb je het ‘verhaal’ al kunnen lezen; óns verhaal achter het (kook)boek ‘Fijnproeven in Nederland’ en daarmee ook eigenlijk het verhaal achter deze rally. Kriskras zijn we in 2016 door het land gereden om de sterrenrestaurants te bezoeken, hun medewerking aan het boek te vragen en daarmee eigenlijk een bijdrage te leveren aan het goede doel, Voedselbank Nederland. Zo kwam het geregeld voor dat we letterlijk een kijkje in de keuken namen om het concept toe te lichten terwijl de witte brigade, onder leiding van de chef-kok, de heerlijkste gerechten bereidde. De vele kilometers op de weg gecombineerd met deze bovenal motiverende en inspirerende ‘keukentafelgesprekken’ liggen dan ook aan de basis van Fijnproeven de rally!

Ben je een échte fijnproever en/of houd je van mooie auto’s en ondernemend gezelschap? Dan is Fijnproeven de rally je op het lijf geschreven.

De rally vindt in de winter plaats, wat kan betekenen dat niet iedereen z’n oldtimer wil meenemen. Het is toegestaan om met newtimers of hedendaagse auto’s deel te nemen. Evenzo zijn zowel gevorderden als beginners van harte welkom! Het deelnametarief per equipe is € 1.350 excl. btw all-inclusive.

Wil je meer weten en of wil je je startplek reserveren? Neem contact op met Petra Zurink van Geen Blad voor de Mond via petra@gbvdm.nl of bezoek www.fijnproevenderally.nl.